Aurinkosähkö on uusiutuva energiamuoto

Aurinkoenergiaa on pohjoisessakin Suomessa saatavilla lähes koko vuoden ajan ja sen mahdollisimman tehokas hyödyntäminen lisää säästöjä entisestään.

Luonnon energia talteen aurinkopaneelien avulla

Aurinkosähkö on päästötöntä, uusiutuvaa energiaa. Se saadaan käyttöön, kun aurinkopaneeli ottaa talteen auringon säteilyn ja muuntaa sen sähköksi.

Tutustu laadukkaisiin aurinkosähköjärjestelmiin

Aurinkopaneelien avulla saat luonnon energian talteen. Kauttamme voit hankkia vaivattomasti laadukkaat aurinkosähköjärjestelmät asennettuna koko Suomeen, oli kohteesi omakotitalo, taloyhtiö tai vaikkapa yrityksen toimitila.

Asennetuille peruspaketeille hinnat alkaen (sis. 24 % alv.):

  • 1,56 kWp  1-vaihejärjestelmä  3 244 € *
  • 3,12 kWp  3-vaihejärjestelmä 6 023 € *
  • 5,20 kWp  3-vaihejärjestelmä 9 222 € *

*Hinnat alkaen sisältäen paketin ja asennuksen.

Aurinkosähköpaketit sisältävät asennuksen lisäksi järjestelmän vaatimat pääkomponentit:

  • paneelit
  • invertterin
  • kattokannakkeet kattotyypin mukaisesti harjakatolle (tasakatoille projektin mukaan)
  • PV-kaapelit ja PV-kaapelin liittimet

Paketin lisäksi tarvitaan sähköliittymä ylijäämäsähkön syöttämiseksi verkkoon.

Tarvittaessa voit hakea myös rahoitusta sivuiltamme. Hyödynnä kuluttaja-asiakkaana myös kotitalousvähennys.

Paneelit asennetaan yleensä katolle, jossa ne ottavat auringonsäteet talteen parhaassa mahdollisessa asennossa. Paneeli muodostuu sarjaan kytketyistä aurinkokennoista, jotka taas muodostuvat yksi- tai monikiteisestä piistä. Paneelien tehoa saadaan kasvatettua sijoittamalla niiden ympärille peilejä, jotka suuntaavat auringonvaloa paneeleja kohti.

Tarvittaessa paneelit voidaan liittää akkuihin, joihin varastoidaan aurinkopaneelien tuottamaa sähköä. Ne voidaan liittää myös suoraan yleiseen sähköverkkoon, jolloin invertterin avulla aurinkopaneelin tuottama tasasähkö muunnetaan vaihtosähköksi.

Kaikkiin kiinteistöihin ilmaista sähköä auringosta

Rakennusten 0-energiatavoitteiden astuessa voimaan uusiutuvan energian merkitys kasvaa tulevaisuudessa huomattavasti. Suomessa vuotuinen aurinkoenergian määrä on lähes sama kuin Pohjois-Saksassa.

Onnisen valikoimasta löytyy valmiita paketteja 1,5 – 10 kWp:n teholuokissa. Järjestelmien asennus on yksinkertaista, ja jokaiselle kattotyypille löytyy oma ratkaisunsa. Järjestelmien asennukseen on vaihtoehtoja myös silloin, kun järjestelmä asennetaan esimerkiksi maahan.

Onninen toimittaa valmiit paketit, jotka sisältävät paneelien ja invertterin lisäksi kattoasennustelineet ja kaapelit. Kaikki paketit ovat sähköverkkoon kytkettäviä. Onnisen valikoimista löytyvät myös tarvittavat ylijännitesuojat ja turvakytkimet.

Aurinkojärjestelmä toimii täysin automaattisesti. Tällöin käytetään ensisijaisesti paneelien tuottamaa sähköä ja jos se ei riitä, tarvittava sähkö saadaan sähköverkosta. Isot järjestelmät suunnitellaan tarpeen ja kohteen mukaan.

Aurinkosähköä arkipäivään

Olemme Suomessa alussa tämän toimialan kehitykses­sä. Aurinkosähkö tulee vääjäämättä olemaan kuitenkin osa asennusliikkeiden arkea osana talon tai kiinteistön energiajärjestelmää. Alaan liittyy vielä paljon epätietoi­suutta ja kokemattomuutta ja sen vuoksi myös koulu­tusta tarvitaan jatkossa yhä enemmän. Myös säädökset ja lait seuraavat alan kehitystä ja epäilemättä ohjausta tältäkin puolelta on odotettavissa. Toistaiseksi käytän­nöt vaihtelevat eri sähköyhtiöillä niiden omien säännös­ten mukaan. Koulutuksen tarjonnassa maahantuojilla ja tukuilla on iso rooli, jotta perusasiat opitaan hyvin ja viimeisin tietotaito on käytettävissä.

Lue uusi Aurinkosähköä arkipäivään-esitteemme